Inloggen
Winkelmandje
Gratis verzending vanaf €75,- binnen België en Nederland
Veilig betalen met Mistercash en PayPal
14 dagen retourgarantie
Garens altijd van hetzelfde verfbad

Kussen Haken: De leukste gratis patronen, haakpakketten en tips!

Kussen Haken: De leukste gratis patronen, haakpakketten en tips!
Geplaatst op 24-1-2023 door Lisa Brink
Een leuke manier om je huis wat op te leuken is om overal mooie kussentjes neer te leggen. Ze zijn goed voor op de bank, voor op bed of op de stoelen. Je kan kussens kant en klaar kopen, maar hoe leuk is het als je huis vol ligt met zelfgehaakte kussentjes!

Een kussen haken is een leuk project waar je nog lang profijt van hebt in huis. We gaan voor jullie de mooiste kussens van alle soorten en maten uitlichten. Niet alleen komen de mooiste kussens voorbij, we leggen ook uit wat je precies nodig hebt om je eigen kussen te haken.

Wat heb je nodig om een kussen te haken?


Garen

De garen zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van je kussen! Hier wordt de buitenkant mee gemaakt en worden de kenmerken van je kussen mee gemaakt. Snuffel vooral even door ons wol assortiment om de perfecte bolletjes voor je kussen te vinden!

Haaknaald
Je gereedschap voor het haken van een kussen; een haaknaald natuurlijk! Voor verschillende garen heb je verschillende diktes aan haaknaalden nodig, dus bekijk hier ons assortiment aan haaknaalden om de perfecte match te vinden (of om een voorraadje van elke maat in te slaan)!

Kussenvulling
Je hebt de buitenkant van je kussen gehaakt, nu is het tijd om hem te vullen! Bekijk ons assortiment kussenvulling om een binnen kussen te scoren, of om losse vulling te halen zodat je zelf de stevigheid kan bepalen!

Accessoires
Nu zijn alle onderdelen compleet, het is tijd om je kussen in elkaar te zetten! Hiervoor zijn ook een aantal attributen nodig, zoals naalden, kwasten om je kussen iets extra’s te geven en meer spullen voor de afwerking.

Kussen Haakpatronen - Zo haak je een kussen


Een kussen haken kan in ontzettend veel vormen en maten. Er zijn vierkante kussens, ronde kussens, rechthoekige kussens, noem het maar op. Wij hebben voor alle vormen onze favoriete haakpatronen en haakpakketten verzameld!

Vierkant kussen haken

vierkant kussen haken

Felt-it Strepen kussen Haakpakket


Een kussen wat zo bijzonder zacht is dat je er met je gezicht op wilt liggen. Dit heerlijke kussen komt in drie verschillende kleurvarianten waardoor er voor elk interieur wel een Felt-it strepen kussen te haken is. Bij dit pakket haak je enkel met basisteken waardoor dit haakpakket ook erg geschikt is voor beginnende haaksters.

Ariadne at Home Studio: Cursus haken nopjeskussen


Kan jouw bank of bed wel wat textuur gebruiken? Voeg het dan toe met dit leuke nopjeskussen van Ariadne at Home! Als je nog een beginnende haakster bent is dat geen probleem, je krijgt met dit haakpakket namelijk ook een boekje meegeleverd waarmee je leert haken, én je krijgt toegang tot een online cursusomgeving met uitgebreide tutorials!

Cotton Tube Kabelkussen Haakpakket


Zet je tanden (of eigenlijk haaknaald) maar eens in dit sierkussen met stoere kabels. Een knap staaltje haakwerk waar jij je als gevorderde haker/haakster eens lekker op kan uitleven. Zeker weten dat niemand jouw zithoek nog saai zal noemen. Bestel het gehele pakket hier of download het haakpatroon!

Homedeco Nopjeskussen Haakpakket


Deze stijlvolle variant uit onze Homedeco-collectie is wellicht iets voor jou! Het kussen wordt gehaakt met het zachte en soepele garen Yarn and Colors Happy en de noppen geven het geheel een mooie twist. Voor welke kleur ga jij? Bekijk het haakpakket hier of ga voor het haakpatroon.

Droomkussen 3.0 Vierkant Haakpakket


Voor bij de droomdeken 3.0 hebben wij een hip en zacht vierkant droomkussen ontworpen in twee maten. Dit droomkussen bestaat uit twee kleuren en is perfect te combineren met de droomdeken. Met de franjes en het pompon randje mag dit prachtige kussen in boho style niet ontbreken in je interieur. Bestel het haakpakket of ga voor het haakpatroon!

Yarn and Colors Two Tones Comfy Cushion Haakpakket


Een stijlvol kussen gehaakt in 2 kleuren voor een eenvoudig maar mooi effect. Het kussen is gehaakt met Yarn and Colors Super Must-have met vasten en is daardoor erg geschikt voor beginnende haaksters. Het haakpakket is verkrijgbaar in twee formaten. Decoreer jouw interieur met het hippe Two Tones Comfy Cushion met het haakpakket! Liever zelf de onderdelen bestellen? Bekijk dan het haakpatroon.

Rond kussen haken

rond kussen haken

Droomkussen rond


Dit droomkussen bestaat uit twee kleuren en is perfect te combineren met de droomdeken en is gemaakt met het bekende Yarn and Colors Happy garen. Met speelse steken zoals de nopjessteek, knoopsteek, dubbel reliëfstokje, lusjessteek en kettingsteek maak jij dit droomkussen. Shop het pakket of bekijk het haakpatroon! Naast dit Droomkussen kun je ook een reversible Droomkussen haken, met de omgekeerde kleuren van het originele Droomkussen. Uiteraard kun je ook alleen voor het patroon gaan.

Acrylic Ribbon Rond Kussen


Dit gehaakte kussen is het beste te typeren als ‘zacht met een stoer randje’. Dat komt door het gebruik van de Acrylic Ribbon uit de Wolplein Pink Label Collectie. Een glanzend, lintvormig garen dat elk woonaccessoire een stoer tintje geeft. Bestel het gehele pakket hier of ga voor het haakpatroon!

Haakpatroon Kussen Nina


Bijna hypnotiserend trekt dit gehaakte kussen alle aandacht van de kijker naar zich toe. Het kussen is ontworpen door HaakSTER-winnares Dorine, die met dit sierkussen maar weer eens bewijst hoe goed zij in haken én het combineren van kleuren is. Kies jij ook voor deze kleuren of laat je de stylist(e) in jezelf los en maak je een eigen, unieke combinatie? Ga voor het haakpakket of haakpatroon.

Haakpatroon Catania Rond Kussen


Dit hippe ronde kussen is gehaakt met SMC Catania en past perfect bij de bijpassende granny deken. Het kussen bestaat uit een linnen hoes waarbij je op de voorkant een prachtige ronde gehaakt lap naait. Het model heeft een mooi ajourmotief waardoor het een prachtig effect geeft. ga hier aan de slag met het patroon!

Haakpatroon Catania mandala kussen


Dit kleurrijke kussen is ontworpen door de bekende handwerkers Arne & Carlos. De mandala met cirkels is gemaakt met SMC Catania. Pak je haaknaald er maar bij en ga aan de slag met dit leuke patroon!

Rechthoekig kussen haken

rechthoekig kussen haken

Haakpatroon Durable Coral Wieberkussen


Dit stijlvolle wieberkussen ontworpen door Jip by Jan is het perfecte accessoire om je bank of stoel mee op te fleuren. Het kussen bestaat uit losse wiebertjes in verschillende kleuren die op een bestaande kussenhoes of lap stof gestikt worden.

Haakpatroon Super Must-Have kussen


Pimp je huis met dit gehaakte kussen van Yarn and Colors Super Must-have! Op je bank, stoel of bed? Dit kussen kun je overal voor gebruiken! Het dikke garen geeft een stoere look en met het eenvoudige patroon heb je al snel een hip item.

Haakpatroon Tunisch Smock Stitch Kussen


Dit hippe tunisch gehaakte kussen staat goed in elk interieur! Het kussen is gehaakt in tunische smock stitch met Yarn and Colors Super Must-have en krijgt daardoor een prachtige structuur.

Rolkussen haken

rolkussen haken

Droom Rolkussen


Perfect passend bij Droomdeken 4.0 ontwierp Monique een rolkussen. Niet alleen een heel fijn accessoire tijdens het ontspannen met een boek of filmpje op de bank, maar ook een echte eyecatcher in je interieur. Haal gelijk alles in huis met het haakpakket of ga aan de slag met het haakpatroon.

Stayhome Rolkussen


Speciaal voor Wolplein ontwierp Mariska van Handmadejolie dit exclusieve woonaccessoire, waarin ze verschillende haaksteken combineert en tóch de rust weet te behouden. De kleuren zijn helemaal des Mariska’s: neutraal en licht. Met een subtiel glittertje om het helemaal af te maken. Haal gelijk alles in huis met het haakpakket of ga aan de slag met het haakpatroon.

Haakpatroon Wandering Elephants Pillow


Dit rolkussen van Yvonne van de HaakSTER 2021 heeft het allemaal. Speels en stijlvol in één, rustige tinten maar ook een pittig kleurtje. Komt dit rolkussen met leuke olifantenprintje ook in jouw zithoek te liggen? Haal gelijk alles in huis met het haakpakket of ga aan de slag met het haakpatroon.

Haakpatroon Kussen Royal


Iby van de HaakSTER 2021 ontwierp dit rolkussen met het populaire haakgaren Stylecraft Special DK. De gouden details van de Yarn and Colors Glamour versterken de elegante en luxe uitstraling van de nachtblauwe tint. Een perfecte combinatie! Ga snel aan de slag met het haakpatroon.

Haakpatroon Rolkussen Zigzag Mozaïek


en modern en grafisch sierkussen met echte knalkleurtjes! Lotte van de HaakSTER 2021 combineerde voor dit geweldige sierkussen de zigzag- en mozaïektechniek. Het resultaat is een betoverend, kleurrijk rolkussen waar je meteen vrolijk van wordt. Haal gelijk alles in huis en ga aan de slag met het haakpatroon.

Kussens met een andere vorm

vrije vorm kussen haken

Droomkussen Wolk


Wolken is een trendy thema voor het kamertje van de kleine. Het crème laat zich mooi combineren met bijvoorbeeld blauw, roze en mint. En er zijn allerlei leuke accessoires voor te vinden, én te maken. Zoals dit droomkussen in de vorm van een vrolijk wolkje. Leuk voor op de commode of op een wandrek. Bestel het gehele pakket hier of ga voor het haakpatroon!

Droomkussen Ster


In dezelfde Wolplein Droomcollectie vind je dit Droomkussen in de vorm van een leuke ster. Ook perfect op de kinderkamer naast het schattige wolkenkussentje! Haal het haakpakket in huis of bekijk het haakpatroon voor dit kussen.

Regenboogkussen


Dit toffe kussen in de vorm van een regenboog is het perfecte accessoire voor elke baby- en kinderkamer. Het kussen is gehaakt met een mix van katoen en acryl en is daardoor lekker zacht en stevig. De kleurrijke regenboog tinten maken het kussen een echte eye catcher. Bestel het gehele pakket hier!

Sierkussen gitaar


Wil je in je interieur laten zien dat je een groot muziekliefhebber bent? Dan is dit zelfgehaakte gitaar kussen helemaal iets voor jou! Het patroon is ontworpen door Karina de Vries (de gehaakte schat), winnares van Ontwerp & Win. Bij het gitaarkussen haak je een klankkast, klankgat, hals en natuurlijk de snaren. Shop het haakpatroon van dit originele kussen hier!

Zelf aan de slag? Een vierkant kussen ontwerp je eenvoudig zelf!


  1. Maak een proeflapje van 10 x 10cm in je gewenste steek. Laat je eens inspireren door al onze steek van de maand blogs. Wat dacht je van een kussen in wafelsteek, lusjessteek, mossteek of knoopsteek?
  2. Reken uit hoeveel je steken en toeren je nodig hebt voor jouw formaat kussen (40 x 40 of 50 x 50)
  3. Aan de slag!

Deel je resultaat


Wij vinden het altijd leuk om jullie creaties te zien, deel daarom vooral al je projecten op onze Socials of deel het in onze community bij de Wolplein Academy!

Nooit meer een blog missen?


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen